Informasjon om svømmekurs

Før dere møter opp på kurs er det greit å lese igjennom dette:

  • Møt opp i god tid før kurset starter
  • Det er påbudt med badehette på alle våre kurs
  • Alle må dusje før man går i bassenget
  • Det er ikke lov for voksne damer å gå i herregarderoben, og ikke lov for voksne menn å gå i damegarderoben
  • Det er ikke lov og bruke dykkebriller på de lave nivåene Hval, Skilpadde og Pingvin 
  • Badetøyet bør være vanlig badedrakt eller badebukse. Vi anbefaler ikke store badeshorts, da dette ødelegger barnets evne til å flyte

Bassenget er 1,10 meter på det grunneste på Ski bad. Vi har laget noen små plattformer på 2x1 meter for å bruke for de som ikke kan stå, men vær forberedt på at ikke alle kan stå overalt.

Foreldre skal ikke være inne i hallen under kurset, men kan vente i garderoben eller i gangen utenfor. Dette er for å unngå at barnet blir for opptatt av dere, og at det ikke skal være noen forstyrrelser under kurset. Det er kun på første og siste kursgang foreldre kan være inne i hallen.

Det er flere kurs som går samtidig i bassenget. Det er 1-2 instruktører pr kurs, og alltid en instruktør som har oversikt fra land.

Alle våre kurs foregår både på grunt og dypt vann.

Alle våre instruktører har utdanning som svømmeinstruktør fra Norges Svømmeforbund og har godkjent livredderprøve.

Det er ikke uvanlig å ta samme kurs flere ganger. Ikke bli skuffet om barnet ikke kommer igjennom kurset første gangen – det er helt normalt.

Alle vil få diplom og merke når kurset er bestått, det deles ikke ut merker og diplom om barnet ikke har klart kurset sitt.

Instruktører vil anbefale hvilket kurs barnet bør gå videre på, etter kursgang nr.10 eller 11. Da vil dere finne anbefaling for nytt kurs på Din side på tryggivann.no.

Det vil alltid komme informasjon når nye kurs blir lagt ut for påmelding.

Vi anbefaler alle å ha oppdatert mailadresse og mobilnummer i profilen sin i tryggivann.no. Hvis bassenget blir stengt/åpnet på kort varsel, blir det sendt ut e-post og/eller tekstmelding om dette.

Det er ikke søskenmoderasjon eller refusjon ved sykefravær eller annet fravær.

Ikke nøl med å ta kontakt om det er noe mer dere lurer på.

Viktig informasjon til foreldre og foresatte
Svømmeopplæring er en lang prosess som krever mye av både barnet og instruktørene. Vi oppfordrer foreldre til å ta med barnet på svømming utenom kurs - da vil barnet raskere lære seg å svømme. Det er stor forskjell på hva de forskjellige barna kan, har forutsetning til og hva de tørr. Derfor er det viktig å støtte barnet i læringsfasen. Vi jobber med like trygg under som over vann. 

Annet:

Det er ikke lov med fotografering på våre kurs.

Har du spørsmål? Send gjerne en mail til 
camilla@skisk.no


Informasjon om påmelding

All påmelding skjer via siden tryggivann.no. På siden til Trygg i vann skal du søke opp via menyen øverst til høyre og velge "Søk aktivitet hos klubb". Deretter velger du "Viken" og finner fram til Ski SK.

Her lager du som voksen din egen profil. Du må aktivere profilen med aktiveringskode du får på e-post før den virker.

Er du usikker på hvilket kurs du skal melde på? Les mer om våre kurs. Går du allerede på kurs og er usikker på hvilket kurs du skal melde på videre? Spør instruktør etter kurset. Fremdeles usikker? Send e-post til camilla@skisk.no 

Påmelding svømmekurs SKI SK



Svømmeskolen

Ski svømmeklubb tilbyr svømmeopplæring etter Norges Svømmeforbund's (NSF) metodikk og pedagogikk. Våre instruktører er utdannet via Norges Svømmeskole som gir det beste tilbudet innen svømmeopplæring i Norge. NSF forbindes med god kvalitet og er tilbyder av program for svømmeopplæring for mennesker i alle aldre.

På svømmeskolen jobbes det med vanntilvenning og de fire kjernefunksjonene: å dykke, flyte, gli og skape fremdrift i vannet. Hver funksjon bygger på hverandre og skal gjøre barna trygge i vannet. Disse fire kjernefunksjonene ligger til grunn for at barna lærer å svømme.

Noen barn lærer raskt, andre bruker mer tid. For at barna skal trives i vannet, er det viktig at de får bruke den tiden de trenger. Hovedmålet i begynneropplæringen er at de skal bli svømmedyktige, dvs. at de består svømmedyktighetstesten på de ulike nivåene, jamfør oversikten nedenfor. For ytterligere informasjon, se Norges Svømmeskole